Administrativa Rättigheter

Webcast

Hasain Alshakarti | Markus LassfolkJag vill se webcasten

Varför är det du som administratör som är målet för angriparen vid ett cyberangrepp?

När du som Administratör utför ditt arbete, så lämnar du ofrivilligt kvar dina höga behörigheter på varje system du rör och som kan missbrukas av andra. Det är ungefär som om en väktare på en bank skulle lämna kvar kopior av huvudnycklarna i alla kassaskåp, säkerhetsboxar och ytterdörren för i stort sett vem som helst att nyttja. Detta är självklart en stor säkerhetsrisk för företag och dess IT-miljöer då administratören har tillgång till allt och lite till.

Varför är det så här? Mycket på grund av bakåtkompatibilitet och föråldrade system, men inte minst okunskap och lättja.

Se webcast

Genom att fylla i din epostadress kommer du att kunna se webcasten obegränsat antal gånger!

Innehåll

Vi berättar om problematiken och går igenom hur man skall arbeta för att minimera riskerna att drabbas.

Det är minst sagt jobbigt när ett intrång skett och att det just är dina admin rättigheter som missbrukats av någon okänd aktör … du vill inte vara den personen.

Detta är en del av det vi kommer att gå igenom:

  • Verktyg som är bra och dåliga
  • Tiering av rättigheter
  • Domain Admin rättigheter
  • Service Konton
  • Hantering av Global Admin konton (Office 365)

Våra experter Markus Lassfolk och Hasain Alshakarti delar med sig av sina rekommendationer och erfarenheter om hur man på bästa sätt skyddar sina administrativa behörigheter och fortfarande kan arbeta på ett effektivt sätt. Passa på och ställ dina frågor till våra säkerhetsexperter redan nu på t3@truesec.com.

Målgrupp

Säkerhetschefer, IT chefer, IT tekniker, IT proffs och för dig som jobbar på en IT-avdelning och som intresserar dig för säkerhetsfrågor.

Hosts:

Hasain Alshakarti

Hasain Alshakarti

MVP & Cyber Security Expert

Hasain är en erkänd säkerhetsexpert och en flitigt anlitad talare för datorindustrin. Han har talat på MS Ignite, TechED US, TechED Europe och TechDays samt andra evenemang och konferenser över hela världen. Förutom att ha varit en mycket populär instruktör under de senaste 20 åren, fokuserar Hasain särskilt på cybersecurity och identitet där han hjälper kunder att förstå och genomföra säkerhetsåtgärder.

Markus Lassfolk

Markus Lassfolk

Principal Technical Architect och VD för Truesec AB

Markus arbetar på Truesec som Principal Technical Architect med ett stort fokus på att bygga privata, hybrid- eller offentliga moln för datacenter, baserat på Microsoft Infrastruktur och teknologi. Hans bakgrund som MVP visar hans djupa tekniska färdigheter som ofta används i Cyber Security-incidenter.