Användare och mjuk säkerhet

Webcast

Mats Hultgren | Markus Lassfolk

Den första linjen i försvaret är våra användare och IT personal.

Det är viktigt med en viss nivå av medvetenhet och även ansvar hos personalen för att få ett starkt IT försvar. Där hårda tekniska policies inte räcker längre så behöver det finnas mjuka regler och riktlinjer att förhålla sig till.

Se webcast

Genom att fylla i din epostadress kommer du att kunna se webcasten obegränsat antal gånger!
  • Hidden
  • Hidden

Ett exempel på en sådan riktlinje/mjuk regel är “att även om datorn är krypterad och skyddad, så är det ändå inte okej att göra vad som helst på den eller lämna den utan uppsikt”.

Mats Hultgren och Markus Lassfolk som lett arbetet i åtskilliga säkerhetsincidenter pratar om vikten att ha en kombination av mjuka och hårda policies och riktlinjer för ett effektivt säkerhetsarbete.

Samt inte minst vikten för IT-avdelningen att ha IT-policies som styr deras säkerhetsarbete och ger mandat att införa säkerhetsfunktioner.

Hosts:

Mats Hultgren

Mats Hultgren

VP Cyber Strategies & Incident Manager

Mats är Incident Manager för Truesec Group och en känd betrodd rådgivare inom Protect, Detect & Respond. Han uppskattas särskilt för sin förmåga att tolka och förklara komplexa problem och lösningar på ett sätt som det är vettigt för alla. Han är en uppskattad talare vid Security eller Management Events. Hans ämnen är vanligtvis säkerhetshot, sårbarheter, respons på händelser och hur organisationer kan uppnå en säker digital transformation.

Markus Lassfolk

Markus Lassfolk

Principal Technical Architect och VD för Truesec AB

Markus arbetar på Truesec som Principal Technical Architect med ett stort fokus på att bygga privata, hybrid- eller offentliga moln för datacenter, baserat på Microsoft Infrastruktur och teknologi. Hans bakgrund som MVP visar hans djupa tekniska färdigheter som ofta används i Cyber Security-incidenter.